ARMATA UMBRELOR: Ponta și Tăriceanu au semnat alianța pentru sprijinirea candidatului care nu vrea să fie văzut alături de ei

În ciuda murmurului în creștere din teritoriu, liderii Pro România și ALDE merg mai departe în așezarea unei alianțe politice care, într-o primă etapă, exersează susținerea, fără prezență și fără sigle, în umbră, incognito a candidatului „independent” Mircea Diaconu.

Miercuri, 28 august 2019, dosiți bine, să nu-i deranjeze presa, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au semnat protocolul alianței electorale Pro România – ALDE, o alianță de conjunctură menită să îl ducă pe actorul Mircea Diaconu la Cotroceni. Va fi interesant de văzut cum se desfășoară o campanie electorală de prezidențiale a două partide politice, fără ca partidele să se afișeze lângă candidatul pe care îl susțin, fără ca siglele partidelor să fie promovate odată cu candidatul, așa, ca o campanie în care partenerilor le este rușine unul de celălalt. Pentru că altfel nu putem pricepe: Diaconu a declarat că acceptă să fie sprijinit și partidele să muncească pentru el, dar nu va accepta afișarea alături de liderii politici sau membrii de partid care îl susțin ori de simbolurile politice, Ponta a spus că nu va fi niciodată în preajma lui Diaconu, iar membrii de partid din cele două formațiuni vor fi doar membri „decolorați”, „pentru Diaconu”. Curat-murdar, așa politică, monșer!

Totuși, mult mai interesantă decât știrea cu aglomerarea în alianță în spatele lui Mircea Diaconu este cea care spune, conform unor surse neconfirmate, că melanjul politic mini-uselist Pro România – ALDE ar intenționa să fie extins și către ținte mai mari. Astfel, spun surse neconfirmate încă, se pare că această colaborare între cele două partide ar continua şi anul viitor, la alegerile locale, iar până la alegerile parlamentare ar fi posibilă fuziunea ALDE-ProRomânia, preşedinte al noului partid urmând să fie nimeni altul decât Victor Ponta. Un scenariu plauzibil, în condițiile în care vocea lui Călin Popescu Tăriceanu s-a stins brusc și necondiționat, iar ALDE a ajuns în situația de a accepta locul ingrat și deloc stabil din umbra Pro România.

De urmărit.

 

(credit foto: Romania TV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *