Arme și muniții ridicate de polițiști, în urma unor percheziții care au avut loc ieri, în Valea Jiului

Bărbat reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii hunedoreni. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, după ce la locuinţele folosite de el au fost găsite arme şi muniţie deţinute ilegal.

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese situate pe raza unei localități din Valea Jiului.

Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, ce vizează săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat la adresele folosite de persoana bănuită, un bărbat în vârstă de 32 de ani, care locuia fără forme legale în municipiul Vulcan: două pistoale cu glonț şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniție constând în cartușe de diferite calibre, tuburi de cartușe și capse de inițiere), precum și două elemente de muniție tip grenade. Armele şi muniţia deţinute ilegale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele, componentele de arme și elementele de muniție găsite la percheziție ar fi fost introduse ilegal în țară în perioada octombrie – noiembrie 2021, de către bărbat,  fără a fi declarate organelor vamale și erau deținute fără drept de acesta.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, faţă de care a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.I.A.S., Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum și al Serviciului Român de Informații.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *