ASF a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piaţa financiară non-bancară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat joi că a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piaţa financiară non-bancară.

 Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piaţa financiară non-bancară. Acest demers face parte din strategia ASF de digitalizare a activităţii sale şi reprezintă un important pas înainte în relaţia Autorităţii cu entităţile pe care le supraveghează”, precizează autoritatea.

Noua secţiune a rubricii Autorizări, găzduită pe site-ul autorităţii, pune la dispoziţia celor interesaţi o listă cu toate documentele necesare în procesul de autorizare pe toate cele trei pieţe, precum şi cu toate actele normative care guvernează acest proces.

„Aşa cum am promis la preluarea mandatului, aducem soluţii noi, digitale, pentru a veni atât în sprijinul cetăţenilor, cât şi al companiilor. A.S.F. trebuie să fie o instituţie care să lucreze în interesul consumatorului, iar acest nou instrument online reprezintă unul dintre proiectele pe care le-am realizat în acest sens”, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

Preşedintele ASF a precizat că, în perioada următoare, noua secţiune online destinată  procesului de autorizare va avea noi valenţe, devenind un portal interactiv, unde vor putea fi încărcate documente şi vor putea fi utilizate semnăturile electronice.

„ASF se transformă într-o instituţie suplă, modernă, digitală. Interacţiunea dintre noi şi stakeholderi trebuie să fie doar la un click distanţă“, a mai spus Nicu Marcu.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *