Hunedoara: 46 de cadre medicale sunt solicitate pentru deschiderea cabinetelor medicale școlare

La nivelul județului Hunedoara ar fi nevoie de 46 de cadre medicale pentru cabinetele medicale școlare. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătății, la nivelul județului Hunedoara sunt 16 solicitări pentru posturile de medici, 17 pentru posturile de asistenți medicali, 6 pentru dentiști și 7 pentru asistenți medicali la cabinetele medicale dentare din cadrul unităților de învățământ.

La această dată asistența medicală școlară este sever subnormată, în mod deosebit în mediul rural. La nivelul țării, în mediul rural, la o populație școlară de aprox. 924.053 (aproximativ ½ din populația școlară din mediul urban) este normat de un număr de 21 medici și 53 asistenți medicali, față de mediul urban unde sunt normați 1281 medici și 3577 asistenți medicali, cu mențiunea că numărul personalului încadrat este sub normativul prevăzut în mediul urban, dar mai ales în mediul rural”, arată Ministerul Sănătății.

Necesarul de personal medical din cadrul unităților de învățământ, comunicate către direcțiile de sănătate publică, la nivel național este de:

  • 264 medici școlari
  • 534 asistenți medicali pentru cabinete școlare
  • 109 medici dentiști
  • 145 asistenți medicali pentru cabinete școlare stomatologice

Calculul realizat, arată că impactul bugetar anual referitor la încadrarea personalului medical în școli este de 132.833.653 lei.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *