Astăzi am fost M.A.I. aproape de elevii claselor întâi din Deva

Rolul serviciilor de urgență în comunitate a fost tematica pe care s-a pus accentul în cadrul activităților Campaniei de Informare Interactiv-Distractivă „Ziua Serviciilor de Urgență” în care au participat efective din cadrul: Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciului de Ambulanță Județean, alături de facilitatorii Proiectului Comunitar Ready Steady Go.

Astăzi, elevii claselor întâi din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva au avut oportunitatea de a se întâlni cu salvatorii, de a testa diverse echipamente din dotarea specifică, precum şi de a observa interiorul autospecialelor.

Într-un limbaj adaptat vârstei lor, specialiștii au explicat tinerilor despre responsabilitățile individuale în cadrul comunității și au descris pe scurt situațiile în care intervin.

Elevii au avut oportunitatea de a testa diverse echipamente din dotarea specifică, printre care amintim: vestele anti-glonț ale jandarmilor, puls oximetrul din cadrul ambulanței, căştile de protecție împotriva incendiilor, caschetele polițiștilor şi multe altele.

Mai mult decât atât, elevii au avut ocazia de a afla răspunsul curiozităților lor cu privire la tematica zilei şi conform fiecărui domeniu de activitate, primind sfaturi importante foarte utile în viitor.

Subiectele de discuție au inclus: modalitățile de acționare în caz de cutremur, cum să rămână sănătoşi, când este necesară intervenția jandarmilor, comportamentele de urmat la şcoală, precum şi când pot solicita ajutorul serviciilor de urgență folosind numărul unic pentru situații de urgență 112.

După toate aceste experiențe deosebite, pentru a încheia vizita, elevii au fost recompensați cu o scurtă demonstrație a diferitelor presiuni de refulare a apei, primind diverse materiale educative atât pentru a le aminti importanța de a rămâne în siguranță, cât şi pentru a-i asigura de faptul că, indiferent de situația limită în care se află, salvatorii vor acționa mereu cu curaj, profesionalism şi devotament.

Tinerii s-au simțit inspirați de efectivele prezente, câțiva dintre aceștia manifestându-și dorința de a deveni, într-o zi, unul dintre reprezentanții serviciilor de urgență.

Cu această ocazie, Proiectul Comunitar Ready Steady Go dorește să mulțumească în mod deosebit: unității de învățământ pentru acordarea acestei oportunități, elevilor pentru respectul și comportamentul exemplar de care au dat dovadă și nu în ultimul rând, tuturor efectivelor care au făcut posibilă această vizită minunată pentru tineri.

De asemenea, Proiectul Comunitar Ready Steady Go urează un sincer “La mulți ani!” Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Poliției Române la data de 25 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *