Astăzi expiră termenul până la care alianţele electorale trebuie să depună la BEC protocoalele de constituire

Alianţele electorale au termen până astăzi să depună protocoalele de constituire la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.

Alianţa USR PLUS susţine candidatura lui Dan Barna la Preşedinţie, iar Alianţa „Un Om”, formată din PRO România şi ALDE, susţine candidatura lui Mircea Diaconu.

Alianţa care îl susţine pe Mircea Diaconu a depus protocolul duminică, la BEC.

Candidaturile la alegerile prezidenţiale vor putea fi depuse până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală se va desfăşura din 12 octombrie până în 9 noiembrie. În străinătate, votul va începe în 8 noiembrie, urmând să se desfăşoare şi în 9 şi 10 noiembrie, în timp ce în ţară alegătorii se vor prezenta la urne în 10 noiembrie.

Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, mai multe hotărâri privind pregătirea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, inclusiv una privind calendarul acestora.

Astfel, până în 2 septembrie va avea loc depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a unei alianţe electorale, iar cel mai târziu în 11 septembrie se face înregistrarea în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectiv alegător prin corespondenţă.

Depunerea candidaturilor va avea loc până în 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală va începe în 12 octombrie.

În 8 noiembrie între orele 12.00 – 21.00 va fi prima zi a votării în străinătate, în 9 noiembrie se încheie campania electorală în ţară, în timp ce în străinătate se votează între orele 7.00 şi 21.00, fiind a doua zi de vot.

În 10 noiembrie, la ora 7.00 va începe votarea în ţară, până la ora 21.00, fiind şi a treia zi de vot în străinătate.

Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la secţiile de vot, precum şi cei care se vor afla la rând în afara secţiei vor putea să îşi exercite dreptul de vot până la ora 23.59.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *