Ateliere de dezvoltare parentală, la Brad

Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu din Brad are în vedere organizarea unor tabere de dezvoltare parentală. Unitatea de învățământ este beneficiara unui proiect cu finanțare europeană denumit „Primii pași în educația timpurie în comunitatea Brad, județul Hunedoara”.

„La nivelul proiectului se va dezvolta un parteneriat de sprijin profesional care să sprijine demersul de a asigura sprijin social şi psihologic părinţilor / aparţinătorilor copiilor din creşa. Prezentul proiect contribuie la atingerea obiectivului general al POCU „investiţia în capitalul uman”, datorită activităţilor ce vizează furnizarea de servicii adaptate nevoilor specifice copiilor antepreşcolari, precum şi părinţilor / aparţinătorilor astfel încât să se asigure acestora dezvoltare armonioasă şi să faciliteze accesul la o educaţie normală. Prezentul proiect are ca beneficiu general asigurarea serviciilor de educaţie antepreşcolara copiilor din familii vulnerabile din localitatea Brad prin oferirea unui pachet intregrat şi inovator de acţiuni comprehensive şi care este dezvoltat pe baza parteneriatului familie şi comunitate precum şi dezvoltarea parteneriatului cu familia copiilor sprijiniţi contribuind la înţelegerea valorilor educaţiei, precum şi dezvoltarea abilitaţilor de „parenting” a părinţilor/tutorilor (ai copiilor incluşi în proiect) astfel încât să sprijine procesul de dezvoltare a copilului”, arată documentul.

Scopul final al proiectului este ca prin pachetul de servicii de educație antepreșcolară furnizate să poată fi sprijiniți circa 73 de copii cu un potențial risc de abandon.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.