Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează, vineri, asupra propunerilor primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide.

„Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide! Nu credeţi orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine şi necesită un proces de recrutare mai complex şi mai îndelungat decât o simplă conversaţie pe platforme de mesagerie], au transmis, vineri, specialiştii DNSC.

Aceştia transmit o serie de recomandări pentru totţi utilizatorii de internet:

 • Evitaţi furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate.
 • Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză! De cele mai multe ori atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie să fiţi atenţi la domeniul site-ului vizitat.
 • Fiţi răbdători şi vigilenţi atunci când întâlniţi astfel de ”oferte” şi analizaţi cu atenţie detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veţi identifica lesne greşeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii.
 • Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont! Dacă aţi suferit pagube materiale, va trebui să depuneţi o plângere la Poliţia Română.

Un comentariu la „Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide!

 • 24 august 2023 la 14:13
  Permalink

  Ca utilizator de internet, este important să ne folosim de discernământ pentru a nu cădea în vreuna din capcanele oferite de atacatori. Suntem cu toţii responsabili pentru propria noastră securitate pe internet si DNSC ne asigură suportul necesar pentru a ne proteja datele şi integritatea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *