Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Precipitaţii şi vânt puternic, în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde miercuri şi joi sunt prognozate precipitaţii şi vânt puternic, în mai multe regiuni, inclusiv la Atena.

Potrivit MAE, autorităţile elene au emis o avertizare de fenomene meteo intense, care vor afecta în principal insulele Ciclade, Dodecanese, Creta şi, parţial, regiunile sudice ale Greciei continentale, inclusiv capitala Atena, în perioada 31 martie – 1 aprilie.

„Fenomenele meteo vor înregistra maxime semnificative în intervalul orar 18:00-21:00, pentru ziua de miercuri, 31 martie 2021, caracterizate de intensificări însemnate ale vântului (7-8 grade pe scara Beaufort, iar în unele zone din Marea Egee chiar până la 9 grade pe aceeaşi scară), manifestări ce vor afecta navigaţia maritimă”, arată sursa citată.

Insulele Ciclade vor fi afectate de aceste fenomene începând de miercuri dimineaţă şi până joi, în timp ce insula Creta va fi atinsă de acest front atmosferic de joasă presiune de miercuri, de la prânz, până joi, spre orele serii.

În zonele montane înalte se vor înregistra precipitaţii însemnate sub formă de ninsoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *