Atenţionare de călătorie a MAE: Risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe zone din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde sâmbătă există un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie, în mai multe regiuni, din cauza temperaturilor ridicate.

MAE informează că Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru 3 august, pe fondul temperaturilor ridicate, în următoarele zone: Attica; Lakonia; Viotia; Fthiotida; Insula Evia; Magnisia; Larissa.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.