Au crescut taxele la cazarea în campusul Universității Petroșani

10 lei în plus, atât vor plăti o parte din studenții Universității Petroșani care vor opta pentru cazare în căminele studențești. Conducerea Universității Petroșani a aprobat noile tarife pentru cazare în campusul universitar. Cei care sunt scutiți de la plata taxelor sunt studenții basarabeni. Prețurile în cămine variază de la 200 de lei/persoană/lună la 450 de lei/persoană/lună. Totul depinde de căminul în care studenții sunt cazați și de condițiile de cazare. Astfel, spre exemplu, în căminul numărul 5 studenții familiști care frecventează regimul de studii cu taxă plătesc 900 lei/ garsonieră (2 pers.), în timp ce în căminul numărul 2 taxa este de 600 lei/cameră (3 pers/cameră).

“Contractul de cazare se va semna pentru perioadă de 10 luni, începând cu 01.10.2018, până la data de 20.07.2019, excepţie făcând anul I, care nu face practică, şi anii terminali pentru care contractul se încheie pe 9 luni, între 01.10.2018 şi 20.06.2019, în ambele cazuri respectându-se clauzele specifice tarifului de cazare ales”, arată documentul.

Tariful de cazare are în componenţă plata integrală a cheltuielilor pentru salariile personalului de întreţinere, încălzire, apă caldă, salubritate, televiziune prin cablu, internet, materiale de curăţenie, servicii de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi materiale pentru reparaţii curente la spaţiile comune. Cheltuielile cu energia electrică sunt suportate pentru 100 kW/lună/cameră iar cele cu apa potabilă pentru 9 mc/lună/cameră – pentru studenţii care ocupă 3 locuri/cameră, respectiv de 100 kW/lună/cameră şi 6 mc/lună/cameră pentru studenţii care locuiesc 2 în cameră.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *