Au dat spargeri după spargeri. Cinci hoți, toți specializați în furturi de scule, prinși de poliție

La data de 23.11.2021, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au desfăşurat o acţiune în urma căreia au depistat şi au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, unul în vârstă de  22 de ani, din județul Gorj şi unul de 39 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuiţi de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Cei doi sunt bănuiţi de comiterea, în noaptea de 16/17.11.2021, a unei infracţiuni de furt calificat, dintr-un autoturismul parcat pe raza municipiului Hunedoara. Potrivit probatoriului, cei doi ar fi sustras mai  multe scule electrice (în valoare de peste 5.400 de lei), din autoturismul  aparținând unei societăţi comerciale, după ce au forțat un geam glisant de la portiera maşinii. De asemenea, tot în noaptea de 16/17.11.2021, cei doi ar fi pătruns pe o fereastră lăsată deschisă într-un container (aparținând unei societăţi comerciale) folosit ca loc de depozitare și vestiar pentru muncitori, iar din interior au sustras mai multe scule electrice (în valoare totală de 3.000 de lei).

Printr-un mod de operare asemănător, în noaptea de 17/18.11.2021, cei doi au sustras mai multe scule electrice, în valoare totală de 4.500 de lei, dintr-un alt container,  folosit ca şi loc de depozitare și vestiar pentru muncitori.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au recuperat aproape în totalitate sculele electrice sustrase, care urmează a fi restituite persoanelor vătămate.         

Totodată, a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Hunedoara (în prezent aflat sub măsura arestului la domiciliu într-o altă cauză penală), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Faţă de primii doi, poliţiştii au luat  măsura reținerii pentru 24 de ore, toți trei urmând să fie prezentați în cursul acestei zile magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

 

Tot ieri, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au desfăşurat o acţiune în urma căreia au depistat şi au reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri, unul în vârstă de  17 ani şi unul de 19 de ani (aflat, în prezent, sub măsura controlului judiciar), ambii din municipiul Hunedoara, bănuiţi de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Potrivit probatoriului, în noaptea de 21/22.11.2021, cei doi ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe raza municipiului Hunedoara (prin forțarea unei portiere și ulterior prin deschiderea portierei din interior), de unde au sustras un telefon mobil și un memory stick.

De asemenea, în noaptea de 19/20.11.2021, cei doi ar fi pătruns (prin forțarea ușii de acces și ulterior prin deschiderea acesteia din interior) în incinta unei grădinițe din  Hunedoara, de unde au sustras mai multe scule electrice (în valoare totală de 5.000 de lei) aparținând unei societăţi comerciale.

La data de 23.11.2021, față de aceștia, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior faţă de tânărul de 19 ani  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hunedoara dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma activităților investigative, polițiştii au recuperat aproape în totalitate bunurile sustrase, care urmează a fi restituite persoanelor vătămate.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.