Au debutat înscrierile la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă

Absolvenții de liceu care nu au promovat prima etapă a examenului de bacalaureat mai pot face o încercare în toamnă. Astfel, au început înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Până în data de 26 iulie, absolvenții de liceu se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului maturității, care va debuta cu probele scrise, în data de 16 august. Atunci este programată proba la limba și literatura română, urmând ca în data de 17 august să se desfășoare proba obligatorie a profilului, urmată, pe 18 august de cea la alegere a profilului și specializării. Pe 19 august va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă.

Potrivit calendarului oficial, în perioada 23 – 31 august, va avea loc echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale, urmând ca primele rezultate să fie afișate pe data de 31 august.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 3 septembrie.

În prima sesiune a examenului de bacalaureat, la nivelul județului Hunedoara s-au înscris 2.617 candidați, însă, doar  2.447 s-au prezentat la examen. Rata de promovabilitate a fost de 66,5%. Cinci absolvenți de liceu din județul Hunedoara au promovat examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2021, cu media 10.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.