Au fost afișate rezultatele finale ale Evaluării Naționale

Au fost afișate rezultatele finale ale Evaluării Naționale. La nivelul județului Hunedoara, în cele mai multe cazuri notele au crescut cu câteva sutimi sau chiar cu un punct, în urma contestațiilor. Au fost și situații în care, elevii care au contestat notele obținute au obținut un punctaj mai mic în urma recorectării lucrărilor.

La nivelul județului, cele mai mari medii sunt 9,95. Doi elevi au obținut cele două medii de 9,95, iar aceștia nu au depus contestație.

În județ sunt 20 de elevi au obținut nota 10 la una din disciplinele la care au susținut examenul de evaluare națională.

2099 de elevi hunedoreni s-au prezentat la examenul de Evaluare Națională, dintr-un total de 2269 de elevi înscriși. 92,50% a fost rata de participare la examen în județul Hunedoara.

75,4% dintre candidații hunedoreni au obținut medii mai mari de 5 la primul examen major:

  • 516 elevi au obținut medii cuprinse între 1 și 4,99
  • 181 de candidați au medii între 5 și 5,99
  • 504 elevi hunedoreni au medii cuprinse între 8 și 8.99
  • 184 au medii curpinse între 9 și 9,99.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *