Au fost implementate noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, luni, că în conformitate cu Decizia (UE) 2021/2301 a Comisiei din 21 decembrie 2021 de modificare a specificaţiilor tehnice, a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare. Până la data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro dezvoltată de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Noul cadru de reglementare european va asigura, unitar în toate ţările, diferenţierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare şi certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel, precizează STS.

Conform noilor specificaţii, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

•    3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;

•    2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Începând cu data de 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferenţierea dozelor suplimentare de rapel.

STS recomandă persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson şi care au făcut doza de rapel (booster) să îşi genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Pe noul certificat, la secţiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze şi numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

Până la data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro dezvoltată de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este în permanentă legătură cu autorităţile europene care administrează secţiunea tehnică a sistemului informatic pentru certificate digitale COVID-19 şi asigură implementarea la nivelul României a noilor reglementări europene şi naţionale venite în sprijinul cetăţenilor şi al personalului medical.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *