Au fost prelungite cu şase luni angajările pentru DSP-uri şi ambulanţe

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Guvernul a alocat suma de 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente necesare pentru pacienţii cu COVID-19. De asemenea, Executivul a prelungit cu şase luni angajările pentru cele 2.000 de posturi pentru DSP-uri şi ambulanţe.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat pentru Ministerul Sănătăţii alocarea a 242 de milioane de lei, din fondul de rezervă,  pentru achiziţia de medicamente necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19”, a anunţat Vlad Voiculescu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

El a mai anunţat că au fost prelungite cu şase luni angajările pentru cele 2.000 de posturi suplimentare la DSP-uri şi ambulanţe.

„De asemenea, au fost prelungite cu şase luni  angajările făcute pentru cele 2.000 de posturi suplimentare care au fost necesare anul trecut pentru Direcţiile de Sănătate Publică, respectiv pentru ambulanţe. Este absolut necesar şi îmbucurător că aceşti oameni pot rămâne în sistemul de sănătate şi pot ajuta în continuare la combaterea pandemiei COVID-19”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai transmis că, în aprilie, România va primi 500.000 de doze de vaccin pe săptămână, iar în iunie, 800.000 de doze de vaccin pe săptămână.

„În ceea ce priveşte calendarul de livrare a vaccinurilor anti-COVID-19, în aprilie, vom primi 500.000 de doze pe săptămână, iar din iunie, conform programării, 800.000 de vaccinuri pe săptămână”, a explicat ministrul Sănătăţii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *