Au început înscrierile pentru a doua etapă a examenului de bacalaureat

Absolvenții de clasa a XII-a se pot înscrie la Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, în perioada 18-25 iulie, potrivit calendarului oficial. Examenul va începe cu proba scrisă la Limba și literatura română care va avea loc pe data de 16 august.

Elevii care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022

În data de 16 august este programată a avea loc proba scrisă la limba și literatura română — proba E.a). În data de 17 august candidații vor susține proba obligatorie a profilului — proba E.c). În data de 18 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă, iar în data de 19 are loc proba la imba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Din 23 și până în data de 29 august are loc evaluarea competențelor.

Afișarea rezultatelor va avea loc în data de 31 august. În aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe data de 3 septembrie.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *