Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

În data de 12.06.2021, în jurul orei 01:00, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un autoturism  pe bulevardul  Mihai Viteazu, din municipiul Vulcan, deşi  se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării,  aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 În data de 13.06.2021, în jurul orei 16:10, poliţiştii Formațiunii Rutiere Hațeg au oprit în trafic, pe DC65, în localitatea Ponor, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Pui.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu deține permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul pe care îl conducea sunt atribuite, de fapt,  unui alt autoturism.

În data de 13.06.2021, în jurul orei 18:25, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 7, în localitatea Simeria, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost însoțiți la sediul Poliției Orașului Simeria în vederea întocmirii documentelor de constatare a accidentelor rutiere soldate doar cu pagube materiale.

În urma efectuării testului în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii au stabilit că unul dintre cei doi conducători auto, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a prezentat o concentrație de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 13.06.2021, în jurul orei 19:00, polițiștii Formațiunii Rutiere Brad  au observat în trafic un tânăr care conducea (fără a purta cască de protecţie) un moped neînmatriculat/neînregistrat, pe strada Libertății, în municipiul Brad.

Întrucât nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, ci a mărit viteza de  deplasare, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu sistemele acustice și luminoase a autospecialei, iar după circa 1,5 km, acesta a fost blocat și a oprit mopedul pe strada Victoriei, a sărit de pe moped și a fugit pe un teren viran, împreună cu un alt tânăr, care se afla pe moped, ca şi pasager. Polițiștii au pornit în urmărirea acestora, iar după circa 500 m, unul dintre poliţişti i-a somat verbal, însă cei doi nu au oprit la somație, fapt pentru care poliţistul a executat două focuri de avertisment cu arma din dotare în plan vertical, cei doi fiind astfel prinşi şi conduşi la sediul subunităţii de poliţie.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au stabilit că tânărul în vârstă de 18 ani, din municipiul Brad, care a condus mopedul,  nu posedă permis de conducere.

 

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *