Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

În data de 22.09.2021, în jurul orei 20:00, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe strada  Horea, din municipiul Brad, fără a poseda permis de conducere (acesta fiind anulat).

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală din municipiul Brad pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge (acesta a refuzat să se supună procedurii).

La data de 22.09.2021, în jurul orei 17:55, polițiștii au oprit în trafic un  autoturism care se deplasa pe DJ 687C,  pe sensul de mers General Berthelot – Hațeg.

Conducătorul auto, un  bărbat în vârstă de 54 de ani, din orașul Hațeg, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,48 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de  22.09.2021, în jurul orei 13:10, poliţiştii au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un autoturism  pe strada Traian, din municipiul Vulcan. În urma verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat că acesta figurează având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La data 23.09.2021, în jurul orei 01:50, poliţiştii au observat un autoturism care circula pe Calea Zarandului, din Deva, încercând să evite echipajul de poliție, motiv pentru au fost puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în vederea opririi autoturismului respectiv.

Întrucât conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză pe strada Hărăului, folosind semnalele acustice și luminoase. Autoturismul a fost oprit, iar conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Deva, a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,17 mg/l, alcool pur în aerul expirat (aplicându-se sancțiune contravențională conform OUG 195/2002).

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce “cu restricții-suspendat”.

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit câte un dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *