Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

În data de 30.09.2021, în jurul orei 19:20, poliţiştii rutieri au identificat în trafic, pe bulevardul Dacia, din municipiul Hunedoara, un tânăr în vârstă de 19 de  ani, din  municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că tânărul figurează cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 30.092021, în jurul orei 14:35, poliţiştii Postului de Poliţie Rapoltu Mare au identificat  pe DJ 107B, pe raza comunei Rapoltu Mare, un autoturism care nu avea montate plăcuţele cu numere de înmatriculare.

La solicitarea prezentării documentelor pentru control, conducătoarea auto, o femeie în vârstă de 51 de ani, din comuna Rapoltu Mare, nu a putut prezenta nici un act de identitate sau vreun document al autoturismului.

Fiind verificat în baza de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul nu este înmatriculat în circulaţie.

La data de 30.09.2021, în jurul orei 22:30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN 66A, în zona Paroșeni, a avut loc un eveniment rutier. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Vulcan, a condus un autoturism pe DN 66A, a pierdut controlul asupra volanului și a acroşat un autoturism parcat pe marginea drumului.

În urma testării cu aparatul etilotest a tânărului, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data 01.10.2021, în jurul orei 01:10, poliţiştii Biroului Ordine Publică Deva au oprit în trafic, pe raza municipiului Deva, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Cârjiți. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce anulat.

Totodată, conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,27 mg/l, alcool pur în aerul expirat (fapt pentru care a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002).

De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată din data de 26.05.2021 și nu are încheiată poliță de asigurare obligatorie (R.C.A.) şi în acest caz aplicându-se sancțiuni contravenționale.

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.  

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.