Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice hunedorene

La data de 02.11.2021, în jurul orei 20:45, poliţiştii Formațiunii Rutiere Lupeni au oprit în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu, din Lupeni, autoturismul condus de un bărbat de 66 de ani, din municipiul Lupeni. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,68 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 02.11.2021, în jurul orei 13:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baru au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Pui, care conducea raza comunei Pui un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Autovehiculul avea montate două plăcuțe false, cu un număr de circulație provizorie emis de Statul German. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că  autoturismul i-a fost încredințat tânărului de către tatăl său, deţinătorul legal al autovehiculului.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au mai constatat faptul că autoturismul avea termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat și înmatricularea suspendată din data de 30.01.2021, fapt pentru care s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă a conducătorului auto, iar  pentru faptul că nu s-a putut face dovada existenței unei asigurări obligatorii civile RCA a fost sancționat contravențional și deținătorul legal al autoturismului.

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

 

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *