Au pus în pericol siguranţa rutieră

La data de 07.03.2021, în jurul orei 17:45, polițiștii Biroului Rutier Deva au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe DN76, în localitatea Bejan, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 92 km/h (în zona limitei de 50 km/h).

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au  stabilit că permisul de conducere prezentat de tânăr este fals, iar cel aflat la volan nu figurează ca și posesor permis de conducere valabil.

De asemenea, în urma verificării stării tehnice a autoturismului, poliţiştii au  constatat faptul că aceasta are anvelopele (față) uzate peste limita maximă admisă și prezintă defecțiuni minore la sistemul de iluminare-semnalizare, motiv pentru care i-a fost  reținut certificatul de înmatriculare.

În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru comiterea  infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și uz de fals.

În data de 06.03.2021, în jurul orei 08:10, poliţiştii Formațiunii Rutiere Hațeg au oprit în trafic, pe DN66,  în  oraşul Hațeg, autoturismul condus de un bărbat  de 33 de ani, din orașul Călan.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

La data de 06.03.2021, în jurul orei 23:45, un tânăr de 24 de ani, din Hunedoara,  a fost depistat în trafic de poliţişti, pe raza municipiului  Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.

În urma testării acestuia, aparatul alcooltest a indicat o concentraţie de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 06.03.2021, în jurul orei  20:00, poliţiştii au fost sesizați telefonic despre faptul că un bărbat aflat în stare de ebrietate a condus un autoturism pe strada Vitos Gavrila, din Lupeni şi a lovit două autoturisme parcate, după care s-a deplasat pe strada Minerilor, unde a oprit.

La faţa locului, poliţiştii rutieri au identificat un tânăr de 24 de ani, din Lupeni. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0.65 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probei biologice de sânge, însă a refuzat să se supună procedurii legale. Totodată, poliţiştii au stabilit că respectivul nu posedă  permis de conducere.

În cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *