Patruzeci de permise suspendate. Amenzi atât pentru pietoni cât și pentru bicicliști

În scopul reducerii și prevenirii producerii accidentelor rutiere, polițiștii hunedoreni au organizat o serie de controale în trafic, în perioada 20 – 26 martie 2023. În urma verificărilor, pe arterele județului, au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale. Nu au scăpat neamendați nici pietonii care nu au respectat regulile de circulație, dar nici bicicliștii aflați în trafic.

„În perioada menționată, polițiștii implicați în activitățile preventive au aplicat 387 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care 337 pentru  nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 31 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni şi 17 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști”, informează IPJ Hunedoara într-un comunicat.

De asemenea, în trafic, au fost depistați mai mulți șoferi care au depășit viteza maximă admisă și pentru consum de alcool la volan.

„Urmare a activităților desfășurate în trafic, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 40 permise de conducere, din care 31  pentru depășirea cu  mai mult de 50 km/h  a vitezei maxime admise, 4  pentru depășirea vitezei cu peste 70 km/h și 5 pentru consum de alcool.

În cadrul activităților desfășurate au  fost constatate şi 18  infracțiuni contra siguranței circulației rutiere,  din care 9 dosare penale au vizat conducerea unui autovehicul de către persoane având o alcoolemie peste limita admisă, faptă prevăzute și pedepsite de art. 336 alin (1) Cod Penal”, mai precizează sursa citată.

Iată și câteva exemple date de către rutierii hunedoreni cu mențiunea că aceste controale se vor intensifica și în perioada următoare:

  1. La data 20 martie 2023, în jurul orei 04:30, un tânăr de 25 de ani, din comuna Dobra, a condus un autoturism pe strada Piața Victoriei, din Deva având în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,47 mg/l.
  2. În data de 21 martie 2022, în jurul orei 11:00, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat care a condus un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petrila, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 79 km/h, iar urmare testării alcoolscop s-a constatat faptul că acesta prezenta, în aerul expirat, o îmbibație alcoolică  de 0,70 mg/l.
  3. La data de 20 martie 2023, în jurul orei ora 18:50, poliţiştii au depistat un bărbat care a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din Hațeg, având permisul de conducere anulat, iar urmare testării alcoolscop s-a constatat faptul că acesta prezenta în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,62 mg/l.
  4. În data de 23 martie 2022, în jurul orei 12:15, poliţiştii au depistat un bărbat de 51 de ani, din Petrila, care a condus un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petrila, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, iar în urma testării alcoolscop s-a constatat faptul că prezintă, în aerul expirat o concentrație alcoolică 1,13 mg/l.
  5. La data de 26 martie 2023, în jurul orei 00:10, poliţiştii au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Vața de Jos, care conducea un autoturism pe DC 173, fără să posede permis de conducere. Totodată, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,48 mg/l,  alcool pur în aerul expirat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *