Audienţele cu cetăţenii de la Primăria Municipiului Deva se suspendă ca o măsură de protecţie împotriva infectării cu noul Coronavirus!

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva, întrunit astăzi, 9 martie 2020, a hotărât suspendarea programului de audienţe cu publicul până în data de 31 martie 2020.

Decizia a fost luată ca o măsură de prevenţie şi gestionare a situaţiei de  urgenţă apărute din cauza noului Coronavirus, pentru ca cetăţenii municipiului Deva să fie în siguranţă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat stare de urgenţă pentru sănătatea publică iar una dintre recomandări este evitarea aglomeraţiilor.

Devenii care au urgenţe şi doresc să sesizeze anumite probleme o pot face în această perioadă online la adresele de e-mail:

dasdeva@primariadeva.ro

primar@primariadeva.ro

sau la numerele de telefon: 0254.281.579 (Secretariat Primar) şi 0254.218.030 (Direcţia de Asistenţă Socială Deva), de luni până joi, între orele 8:00-16:30 şi vineri, între orele 8:00-14:00, în funcţie de problemele întâmpinate.

Devenii vor fi informaţi despre toate măsurile ce vor fi luate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva, precum şi despre gestionarea situaţiei apărute datorită noului Coronavirus.

De asemenea, administraţia publică locală le reaminteşte locuitorilor municipiului Deva recomandările Ministerului Sănătăţii pentru protejarea sănătăţii în vederea reducerii expunerii şi transmiterii virusurilor:

 

  1. Spălați-vă mâinile de mai multe ori!
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute!
  3. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile!
  4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți!
  5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât dacă vă prescrie medicul!
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool!
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnavi sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave!
  8. Produsele ”Made în China” sau pachetele din China nu sunt periculoase!
  9. Sunați la 112, doar pentru urgențe, iar pentru orice informații legate de Coronavirus, sunați la Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara – numere de telefon 0254.225.242, 0768.193.639 (non-stop) și la Telverde 0800.800.358!
  10. Animalele de companie nu transmit Coronavirus!

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *