Autobergamo Deva, între primele 16 echipe europene de futsal

Campioana României, Autobergamo Deva, a obținut o spectaculoasă calificare în Elite Round al UEFA Futsal Cup, fază a competiției în care se găsesc doar cele mai bune 16 echipe de club din Europa. Pentru a se califica, ajutați fiind și de jocul rezultatelor, maltezii de la Luxol câștigând, în grupa de Main Round de la Deva, cu 5-2, pe bosniacilor de la FC Mostar, cei de la Autobergamo trebuiau să învingă, cu orice scor, pe Araz Naxcivan, redutabila campioană din Azerbaijan.

Iar în meciul decisiv, în fața unei Săli a Sporturilor din Deva plină până la refuz, Autobergamo s-a autodepășit și a reușit o calificare de senzație și o victorie splendidă. Devenii au deschis scorul, merritat, prin Florin Matei (min. 6), cu un șut foarte bun din 8 metri, însă azerii egalează peste doar două minute, prin Carvalho, șutul acesta prinzându-l nepregătit pe Toniță, portarul de la Autobergamo. Azerii mai au o bară, prin același Carvalho, dar finalul de repriză aparține celor de la Autobertgamo, care mai înscriu de două ori, prin Florin Ignat (18), cu un șpiț sănătos în vinclu de la mare distanță, și prin Florin Matei, după o acțiune personală de excepție, în care a „croșetat” trei adversari.

Autobergamo începe foarte bine partera secundă și își mărește avantajul la 4-1 prin Adrian Pânzaru (24), care înscrie, după un corner, din apropiere. Azerii nu se lasă și reduc din handicap, printr-o bară – gol a lui Bolinha (31), dar totul a fost un foc de paie. Scoâînd portarul cei de la Araz trăiesc pericuklos și încasează două goluri, decisive, acestea aparținând lui Petrișor Toniță, goal keaper-ul celor de la Autobergamo (38) și Florin Matei (39), ambii înscriind în poarta goală și ducând scorul la 6-2. Meciul era jucat, iar golul de 6-3, scorul final, de altfel, al lui Chovdarov, dintr-un voleu foarte reușit, contează doar pentru satatistică.

Astfel, Autobergamo câștigă clar, după un joc entuziasmant și, chiar dacă a dat multe emoții pătimașilor săi suporteri, a reușit o calificare în premieră pentru futsalul din Deva între primele 16 echipe europene.

Claudiu POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.