Autobergamo termină anul pe primul loc

Aseară, în Liga 1 de futsal, în derby-ul etapei a XII-a, ultima care se dispută în acest an, Autobergamo Deva, jucând excelent, s-a impus, de o manieră categorică, cu scorul de 4-1 (2-0), pe terenul eternei rivale, Informatica Timișoara. În urma acestui succes, băieții de la Autobergamo termină anul în poziția de lideri, cu 29 de puncte. “Aceasta victorie, implicit locul 1 în campionatul național, este cadoul nostru de sărbători, pentru orașul Deva”, spunea, după meci, Dorin Popa, președintele celor de la Autobergamo.

În clasament devenii sunt urmați, la un punct, de United Galați, care au câștigat, cu 8-1, deplasarea de la ultima clasată, Clujana Cluj (0 puncte). În urma succesului de la Timișoara, cei de la Autobergamo au cinci lungimi avans față de Informatica, care a coborât pe poziția a patra, în vreme ce, cu 24 de puncte, ocupanta ultimei trepte a podiumului de premiere este Imperial Wet Miercurea Ciuc, victorioasă, acasă, cu 4-2, într-un alt derby al rundei, cel cu Dunărea Călărași (locul 5, cu 21 de puncte).

Poli Iași, echipa viitorului antrenor al Devei, Nelu Stancea, care va sta pe banca celor de la Autobergamo de la 1 ianuarie 2018, s-a îndepărtat și mai mult de poziția a șasea, ultima care duce în play-off, rămânând pe 7, cu 13 puncte, după egalul de acasă, scor 3-3, cu Gloria Buzău (locul 8, cu 7 puncte). În atare condiții, chiar dacă are un meci mai puțin disputat, cel de acasă, cu penultima clasată, Bukovina Vicov (3 puncte), care se va juca în această seară, FK Odorheiu Secuiesc rămâne, liniștită, pe poziția a șasea, cu 17 puncte, dar acestea vor fi mai multe după succesul aștepat din fața nou-promovatei.

Sezonul regulat al Ligii 1 de futsal se va relua în a doua jumătate a lunii ianuarie, Autobergamo Deva urmând a evolua în deplasare, la FK Odorheiu Secuiesc, celelalte partide ale etapei a XIII-a fiind Imperial Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara, Dunărea Călărași – Poli Iași, Gloria Buzău – Clujana Cluj și United Galați – Bukovina Vicov.

 

 

Amarildo SZEKELY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.