Autoritățile din Hațeg caută să modernizeze căminul din comuna Silvașu de Jos

Căminul cultural din comuna Silvașu de Jos ar putea fi modernizat. Autoritățile locale din orașul Hațeg fac demersurile pentru elaborarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul “Reabilitare, modernizare și dotare Așezământ cultural Silvașu de Jos,oraș Hațeg”.

Potrivit edililor din orașul Hațeg, clădirea prezintă probleme tipice imobilelor cu vechime similară, respectiv infiltrații, fisuri, instalații sanitare parțial funcționale.

“Sunt necesare ample lucrări de reabilitare și reparații care exced posibilitățile bugetului local. Nerealizarea acestui obiectiv de investiții ar permite avansarea igrasiei, infiltrațiilor, degradarea finisajelor interioare, cheltuielile cu întreținerea s-ar menține la un nivel ridicat, iar condișiile improprii în care se desfășoară în momentul actual activitățile culturale ar putea degenera până la imposibilitatea utilizării locației în acest scop. Realizarea investiției ar contribui în primul rînd la scăderea considerabilă a cheltuielilor cu întreținerea clădirii căminului cultural și degrevarea bugetului local de aceste cheltuieli”, arată autoritățile locale din orașul Hațeg.

În plus, o altă direcție în care s-ar evidenția aspectul pozitiv al realizării investiției ar fi creșterea numărului și calității activităților culturale, diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber atît pentru locuitori cât și pentru turiști, zona fiind cunoscută, în special datorită Mănăstirii Prislop. Potrivit documentației, sala de spectacole ar urma să fie reabilitată, creându-se astfel  180 de locuri.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.