Autoritățile locale din Aninoasa cer ajutorul Guvernului

Autoritățile locale de la Aninoasa au făcut demersurile pentru reabilitarea acoperișului unuia dintre imobilele cu probleme. Reabilitarea unui singur acoperiș a fost evaluată la suma de 83.500 de lei. Sunt zeci de astfel de imobile care prezintă probleme, iar suma estimată de autoritățile locale pentru reabilitare este de 20.000.000 de lei. Pentru că nu dispun  de sumele necesare, edilii se gândesc să ceară ajutorul Guvernului.

 “Am primit de la Consiliul Județean suma de 100.000 de lei la rectificarea bugetară și a fost “norocul” nostru că am putut redirecționa rapid banii pentru repararea primului acoperiș care a căzut”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.

Edilul vrea să solicite bani din fondul de urgență al Guvernului pentru a repara acoperișurile celor 30 de clădiri.

“Ne gândim să cerem bani, astfel încât să putem pune blocurile în siguranță, altfel în fiecare iarnă vom avea aceeași problemă. Toate cele 30 de blocuri trebuie reabilitate. Acestea au fost construite în anii 1840. Pentru reabilitarea celor 30 de imobile avem nevoie de circa 20 de milioane de lei”, a mai spus sursa citată.

Între timp, locatarii a trei imobile s-au mutat la rude sau la prieteni. Blocurile nu mai prezintă siguranță.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *