”Avarul” lui Molière – pe scena Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva

Crinoline, peruci, costume de epocă, un decor special și actori de notorietate ai scenei românești, într-o comedie de succes!

”Avarul” lui Molière va fi jucat la Deva, miercuri, 9 octombrie 2019, la ora 19:00, pe scena Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”. Cel mai mare zgârcit al tuturor timpurilor este întruchipat de actorul Tudorel Filimon.

Capodopera lui Molière aduce în fața spectatorilor o galerie de personaje cu trăsături și năravuri vechi de când lumea, în contexte și situații actuale, care garantează buna dispoziție, dar și râsul amar în fața tiparelor contemporane.

”Avarul” dezvăluie moravurile și vicisitudinile unei familii burgheze, în centrul căreia se află Harpagon – un personaj complex, stăpânit de o zgârcenie fără margini și de un egoism pe cât de odios, pe atât de ridicol.

Timp de 90 de minute, actorii Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Oana-Gabriela Drăghici, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Mariangela Coldea, Tomi Cristin, Florin Kevorkian, Anne-Marie Zaharia și Daniel Nițoi vor încerca să transforme realitatea într-o călătorie în timp, pentru ca spectatorul să poposească în cea de-a doua jumătate a secolului XVII.

Molière a scris ”Avarul” pornind de la comedia antică ”Ulcica”, a lui Plautus, din care a păstrat doar ideea centrală: un zgârcit care își ascunde comoara, obsedat de pierderea ei.

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețuri de 50 lei și 70 lei (în funcție de locul ocupat în sală) și pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.