Avertizare cod portocaliu de caniculă, în județ

Meteorologii au emis pentru vineri, 21 iunie şi sâmbătă, 22 iunie, avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă în mai multe regiuni / O avertizare cod roşu va viza sâmbătă judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş.

O avertizare cod galben de căldură a fost emisă pentru vineri, în mai multe zone.

„Valul de căldură se va menţine în Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Crişana, Oltenia şi Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.
O avertizare cod portocaliu de caniculă a fost emisă pentru vineri în Banat, în sudul Crişanei, al Olteniei şi al Transilvaniei, precum şi în sud-vestul Munteniei.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crişanei, al Olteniei şi al Transilvaniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 36 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă meteorologii.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

AVERTIZĂRI ANM PENTRU SÂMBĂTĂ, 22 IUNIE

O avertizare cod galben de căldură vizează Maramureşul, nordul Crişanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea continentală.

Valul de căldură se va menţine în Maramureş, nordul Crişanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde şi în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unităţi.

Local la munte, precum şi în regiunile vestice, nordice şi în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Un cod portocaliul de caniculă a fost emis, fiind anunţate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, pentru mai multe zone.

„Valul de căldură va persista şi se va intensifica uşor în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate  pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local noptile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, este anunţul metrorologilor pentru sâmbătă.

ANM a emis şi o avertizare cod roşu, anunţând val de căldură persistent şi intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi în sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş.

”În judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, valul de căldură va fi intens şi persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopţi tropicale). Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *