Avertizare de ceață densă pe Autostrăzile A1 și A2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07:15), pe autostrada A1 Sibiu -Deva, pe tronsonul kilometric 283 (orașul Sibiu) – 391 (comuna Ilia, județul Hunedoara) traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Tot îngreunat din cauza ceții se circulă și pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 155 – 160, în zona orașului Cernavodă, județul Constanța.

Semnalăm că pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Harghita, Galați, Vrancea, Vaslui, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș și Constanța se circulă îngreunat din cauza ceții, vizibilitatea fiind redusă, local, chiar sub 50 de metri.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.