Petroșani: Aviz pozitiv pentru anveloparea a 14 imobile

Municipalitatea de la Petroșani a primit aviz pozitiv pentru anveloparea blocurilor de locuințe. 14 clădiri din localitate vor intra într-un amplu proces de modernizare, însă, mai sunt de trecut câteva etape. Cea mai importantă este evaluarea tehnico-economică. După aprobarea proiectelor, urmează etapa a doua, de organizare a licitațiilor și semnarea contractelor.

“În ceea ce privește blocurile, am depus pentru toate cele 14 blocuri, la Timișoara la ADRVest. Am trecut de eligibilitate și conformitate, urmează să se facă evaluarea din punct de vedere tehnico-economic, dar nu vor fi probleme. Am discutat cu cei de la ADR și tot ce a fost depus acoperă doar 60% din banii care sunt alocați pentru acest lucru”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În programul de eficientizare energetică de la Petroșani sunt incluse și mai multe blocuri turn, unde vor fi schimbate și ascensoarele. Asociațiile de proprietari vor contribui cu o parte din sumă, dacă proiectele vor fi acceptate la finanțare. Fondurile pentru modernizare ar urma să vină de la Uniunea Europeană.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *