Avram Iancu a ajuns în Turcia

Avram Iancu, sportivul din Petroșani care a pornit la începutul lunii septembrie într-o noua aventură acvatică, a ajuns în Turcia. După aproape două luni de înot prin apele Mării Negre, pe teritoriul României și al Bulgariei, a venit momentul ca acesta să ajungă în Turcia. Bibliotecarul spune că de aici se complică lucrurile.

“Până aici am înotat 510 km, din care 275 în Bulgaria si 235 în România. Astea sunt distanțele. Vreau să mulțumesc echipei mele pt sprijin și ajutor. (…) Prietenele mele, meduzele, se încăpățânează cu administrarea de sărutări veninoase. Strângem din dinți și mergem înainte. Apa este încă suportabilă pentru mine. Doamne ajută!”, spune Avram Iancu pe pagina sa de socializare.

De acum, traseul se va schimba considerabil. Condițiile sunt mult mai dificile, astfel că suportul terestru este aproape imposibil.

“N-a mai călcat piciorul meu niciodată prin Turcia. Și l-am adus înotând! Eram tare curios! Și așa a fost prima impresie. Ne-au așteptat cu ambarcțiune pe graniță, ne-au invitat politicos să urcăm la bord, ne-au condus la primul port unde ne-au făcut formalitățile de intrare. Timp în care am fost serviți cu 3 feluri de mâncare, ceai, cafea. Ne-au asigurat de tot sprijinul, 24 din 24 de ore. Apoi ne-au dus inapoi de unde ne-au luat. Profesioniști! Și primele fotografii din Turcia au fost facute de catre Paza de Coastă. Am parcurs 14 km, 8 deja în Turcia. Am ajuns în pustietate! Joncțiunea cu mașina este imposibilă. Stiam asta și am luat cu noi kitul de supraviețuire; cort, saci de dormit, izoprene, apă, mâncare și baterii externe. Suntem independenți”, mai spune Avram Iancu.

Avram Iancu a pornit de la Sulina și se îndreaptă spre Istanbul. Acesta vrea să macheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotătorului din Petroșani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventură acvatică. Traseul lui Aveam Iancu însumează 630 de kilometru pe malul Mării Negre, până la Istanbul. Iubirea față de patrie îl motivează pe Avram Iancu în acest ambițios demers.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *