Avram Iancu înoată 111 km pe Brațul Chilia al Dunării

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, cunoscut pentru acțiunile sale sportive extreme a ales să înoate pe Brațul Chilia al Dunării. Astfel, și-a propus să străbată cei 111 km ai acestuia.

Polisportivul Avram Iancu încheie triada brațelor Deltei Dunării. În această dimineață el a început înotul pe Brațul Chilia al Dunării, cu dorința de a străbate cei 111 kilometri ai acestuia.

„În 2017 am înotat tot Brațul Sulina, în mod inevitabil, după ce am parcurs înot toată Dunărea, în 89 de zile, devenind primul și singurul (încă) înotător din lume care a înotat un fluviu fără costum de neopren. În 2020 am înotat și Brațul Sfântul Gheorghe.

Acum a sosit timpul pentru a încheia această triadă de înot al brațelor dunărene care brăzdează și delimitează minunata noastră Deltă a Dunării. Motivațiile care mă împing spre acest înot sunt multiple!  Prima și cea mai importantă motivație este PLĂCEREA pură de a înota. Doresc să îmbrățișez măreața Dunăre la acest moment delicat pentru ea când nivelul apei sale a atins un minim istoric.

Voi înota exclusiv în apele teritoriale ale României, cât mai aproape de malul Românesc, iar la final voi întra pe Brațul Musura care se varsă în Golful Musura. De acolo ne îndreptăm către, mai vechea mea dragoste, Sulina”, arată Avram Iancu.

Antrenament pentru Quadrathlon Sulina

Avram Iancu se pregătește și pentru un eveniment care va avea loc la începutul lunii septembrie.

„Pentru că în 1-4 septembrie se desfășoară Quadrathlon Sulina, eveniment care are un loc special în inima mea. Constă în parcurgerea unui traseu superb, în 4 feluri: înot, ciclism, alergare și caiac. Acest eveniment este special pentru mine pentru că am fost scânteia declanșatoare, inspirația acestui eveniment. Dar, mai bine să vedem ce spun chiar organizatorii: „De ce numele primei competiții a purtat numele de Quadrathlon Marangoz? În 2018 Avram Iancu a pornit înot de la Mila 0 din Sulina la Istanbul. La primul popas Călin a spus: mamă ce tare! În același punct am ajuns eu cu caiac, Avram înot, Janin și profu cu bicicleta și Tünde alergând- Fabulos, nu?””, a mai precizat polisportivul petroșănean.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *