Avram Iancu înoată pentru copiii cu autism

Polisportivul petroșănean, Avram Iancu, va înota pentru copiii cu autism. Bibliotecarul din Petroșani se pregătește intens pentru a doborî un nou record. Acesta va înota timp de 24 de ore în Dâmbovița.

„Duminică voi înota la București timp de 24 de ore neîntrerupt și nu va fi vorba despre mine, ci despre copiii cu autism de la Asociația Conil. Am fost personal acolo și am văzut strădaniile părinților unite cu eforturile profesorilor pentru ca acești copii să fie educați și cât mai bine integrați în viața asta, care pentru unii este mai fericită, iar pentru alții, dimpotrivă. Așadar, duminică 27.06.2021, de la ora 10 mă voi arunca în Dâmbovița, pe tronsonul dintre Biblioteca Națională a României și primul pod din amonte și voi înota până luni la ora 10 dimineața. Sunt onorat să pot înota la poalele celui mai mare „templu al cunoașterii” din România și în plenul bucureștenilor și al românilor.  Înot pentru ca 100 de copii diagnosticați cu autism să beneficieze de programe de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie. Timp de două luni beneficiarii programului de recuperare prin sport si aquaterapie vor participa la o oră de înot săptămânală alături de antrenori specializați”, arată Avram Iancu, bibliotecarul petroșănean, cunoscut pentru performanțele sale extreme.

Președintele Asociației CONIL se declară impresionat de gestul sportivului hunedorean.

„Sunt foarte impresionată de gestul atât de frumos al incredibilului Avram Iancu de a își dedica o zi din viață acestor copii, într-un efort extraordinar, acela de a înota timp de 24 de ore pentru a susține cauza copiilor cu autism. Nu este întâmplătoare alegerea locului de pornire în această cursă extraordinară de anduranță, Biblioteca Națională. Avram Iancu este un pasionat bibliotecar, un tată de excepție și un om ce nu ezită să se implice social în a îi ajuta pe cei aflați în nevoie. Sunt nerăbdătoare să iau parte la acest eveniment extraordinar și să îl încurajez alături de copiii Asociației CONIL la momentul lansării în cursa de 24 de ore de înot în Râul Dâmbovița“, ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL.

Cei interesaţi îl pot susţine pe Avram Iancu printr-o donaţie pe linkul https://swimathonbucuresti.ro/avram-iancu/

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *