Azi, Guvernul va stabili cadrul de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că în şedinţa de Guvern proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă va fi aprobat. De asemenea, va fi aprobată alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale.

Ciucă a declarat la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi aprobate plăţile către fermieri.

„Vom aproba plăţile către fermieri pentru care vom anunţa plafoanele alocate schemelor de sprijin pentru 2021. Crescătorii de animale vor beneficia de sprijin guvernamental în sumă de peste 100 de milioane de euro pentru cererile depuse la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în cursul anului 2021. De asemenea, în urma evaluărilor efectuate la nivelul unităţilor locale care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele”, a explicat premierul.

De asemenea, în şedinţa de Guvern va fi adoptat şi un proiect de lege pentru persoanele cu dizabilităţi.
„Astăzi, adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale, noile măsuri introduc soluţii concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice cui dizabilităţi psiho-sociale şi intelectuale”, a afirmat Nicolae Ciucă.
El a precizat că şi o decizie privind operaţionalizarea PNRR va fi luată tot în cadrul şedinţei de vineri.
„Tot astăzi, vom lua o decizie foarte importantă pentru ceea ce înseamnă operaţionalizarea PNRR astfel, proiectul de OUG privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă va fi supus analizei şi aprobării. În plus, se modifică OUG 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR”, a mai transmis premierul.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.