Bădălău, în şedinţa CExN al PSD: Regret că nu am lăsat în continuare Guvernul Grindeanu – surse

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, le-a spus colegilor săi din Comitetul Executiv Naţional, în debutul discuţiilor privind formarea noului Cabinet, că „regretă” că social-democraţii nu au lăsat în continuare să funcţioneze Guvernul Grindeanu, potrivit unor surse social-democrate.

Potrivit unor surse social-democrate, adjunctul lui Liviu Dragnea la conducerea partidului a afirmat în şedinţa CExN că „regretă că nu a lăsat în continuare” Guvernul Grindeanu.

El s-a abţinut în votul de luni pentru nominalizarea lui Mihai Tudose în şedinţa CExN.

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, şi-a justificat marţi abţinerea faţă de nominalizarea lui Mihai Tudose pentru postul de prim-ministru explicând că acestuia îi lipseşte anvergura de şef al Guvernului şi a precizat că la votul de învestitură a noului Cabinet va vota ”cu ambele mâini şi cu două bile”.

UPDATE: 

Preşedintele Executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a negat, miercuri, că ar fi spus în şedinţa CExN că regretă că nu a lăsat Guvernul Grindeanu să-şi continue activitatea, afirmând că jurnaliştii au informaţii proaste, pentru că el consideră că actualul Executiv este mai bun decât cel anterior şi nu mai are îndoieli cu privire la Mihai Tudose.

„Nu am spus aşa ceva. Aveţi o informaţie falsă”, a replicat Bădălău, întrebat despre declaraţiile sale din şedinţă. După ce mai mulţi jurnalişti i-au spus că toţi au această informaţie, el a explicat: „Toată lumea a auzit discursul meu din Biroul Executiv şi îl ştie. Am spus că rog domnii miniştri să se ocupe de partea administrativă, cât şi de partea politică, fiind un Guvern politic. Atât”, a spus preşedintele executiv al PSD.

Bădălău a afirmat că Executivul condus de Tudose va fi mai bun decât cel precedent: „Este un Guvern votat de CExN şi cu siguranţă este mai bun ca celălalt, că altfel nu îl dădeam jos pe ăla ca să îl punem pe ăsta”, a spus el.

Întrebat dacă mai are semne de întrebare sau de îndoială faţă de Mihai Tudose, el a negat, zâmbind: „Dacă asta vă satisface, şi întreabarea o puneţi de trei zile, nu. M-am liniştit, tocmai ca să vă liniştesc şi pe dumneavoastră. (…) Are anvergură de premier, având şi un Guvern în spate”, a spus Bădălău.

 

 

news.ro

sursa foto: ziuanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *