Bani pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la societatea naţională de Închideri Mine – Valea Jiului S.A.

La propunerea Ministerului Energiei în şedinţa de Guvern de miercuri a fost adoptată hotărârea pentru aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A., arată un comunicat de presă al instituţiei.

Astfel, prin acest document adopat de către Executiv, a fost aprobată alocarea sumei de 73 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A., în condiţiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii.

„Aşa cum am mai spus nu lăsăm pe nimeni în urmă şi nu neglijăm partea socială. Chiar dacă ne-am asumat o serie de măsuri, ne asigurăm că minerii nu vor avea de suferit şi vor avea parte de susţinere financiară”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, conform sursei citate.

Prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective ca urmare a aplicării programului de decarbonare şi de închidere a minelor în perioada 2019-2032, cu modificările şi completările ulterioare, s-au stabilit o serie de măsuri care să asigure o protecţie socială adecvată persoanelor care activează în cadrul operatorilor economici care derulează programe de închidere a exploatărilor miniere şi  pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.