Barajul de la Mihăileni a fost inaugurat

După mai bine de 30 de ani de la începerea lucrărilor, barajul de la Mihăileni a fost inaugurat. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a participat la inaugurare.

„36 de ani au așteptat hunedorenii ca statul să își îndeplinească obligația de a finaliza, corpul barajului Mihăileni, care a fost inaugurat astăzi. În ultimii ani, am reușit să deblocăm lucrările care au început înainte de Revoluția din 1989. În această perioadă, am finanțat lucrările barajului cu peste 34 de milioane de lei. Este o investiție deosebit de importantă, atât pentru locuitorii orașului Brad și a celor din împrejurimi, cât și pentru terenurile agricole din punct de vedere al protecției împotriva inundațiilor. De asemenea, barajul va furniza apă potabilă așezărilor din jur și este adecvat pentru producerea de energie verde alternativă”, arată Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul a vizitat și amplasamentele din localitatea Brad, unde vor fi strămutați locuitorii din zona acumulării și a înmânat actele de proprietate pentru încă doi beneficiari.

„Până în prezent, paisprezece beneficiari au intrat în posesia actelor, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să finalizăm toate aspectele juridice și cadastrale pentru ceilalți beneficiari”, mai notează ministrul.

Investiţia demarat în vara anului 1987 şi trebuia finalizată cinci ani mai târziu.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *