Barajul de la Mihăileni, sufocat de gunoaie

Barajul de la Mihăileni este sufocat de gunoaie. Mii de sticle de plastic și alte obiecte se găsesc în apele Crișului Alb. Inspectorii de Mediu au făcut verificări în zonă. Au trecut  30 de ani de la începerea lucrărilor și încă nu au fost finalizate. Noul termen pentru realizarea investiției este anul 2022.

„În urma apariției pe canalele de comunicare social-media a informațiilor cu privire la exisența unor acumulări de deșeuri de Pet-uri amonte de barajul acumulării de la Mihăileni (aflat în faza de construire) pe râul Crișul Alb pe raza comunei Buceș, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara s-a deplasat în cel mai scurt timp și a constatat faptul că aceste informații se confirmă. Având în vedere faptul că amonte de acest baraj de acumulare se află două unități administrativ teritoriale de pe raza cărora ar putea proveni Pet-urile de pe râul Crișul Alb și afluenții săi, s-a stabilit în sarcina UAT Comuna Buceș, UAT Comuna Blăjeni și a constructorului barajului eliminrea Pet-urilor acumulate amonte de barajul Mihăileni cu termen strict de realizare”, arată inspectorii de mediu din județul Hunedoara.

Lucrările au început în anul 1987 și nu au fost finalizate nici până în prezent. Acumularea Mihãileni controlează scurgerea pe un bazin important având efect de regularizare atât a debitelor scăzute din perioadele de secetă cât şi a viiturilor. Lucrările care se vor executa în anul 2019 vor consta în montare de stăvilare, echipamente hidromecanice și execuție lucrări la DN pe tronsoane fără viaduct. Termenul de punere în funcțiune este anul 2022.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.