Bărbat cercetat pentru furtul a 100.000 de euro dintr-o locuinţă

Un bărbat cercetat într-un dosar privind furtul a 100.000 de euro dintr-o locuinţă din Arad a fost arestat preventiv pentru dare de mită după ce i-a oferit 12.000 de euro unui poliţist care l-a oprit în trafic pentru a nu face verificări în cazul său.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 9 mai, a unui bărbat, pentru dare de mită.

Potrivit DNA, bărbatul, care este cercetat într-un dosar penal legat de furtul a 100.000 euro dintr-o locuinţă din municipiul Arad, a fost oprit în trafic, duminică, de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

„În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nicio verificare cu privire la depistarea acestuia”, arată sursa citată.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Tot duminică, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, formulată de procurorii anticorupţie.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.