Barna: Recomand susţinerea lui Iohannis în turul al doilea

Liderul USR Dan Barna a declarat luni, într-o conferinţă de presă, după ce s-a clasat al treilea în alegerile prezidenţiale, că îşi asumă responsabilitatea pentru neatingerea obiectivului ”tur 2 fără PSD”, recomandând simpatizanţilor susţinerea lui Klaus Iohannis în turul al doilea. El a anunţat că în această seară a fost convocată conducerea partidului pentru a face o analiză. De asemenea, liderul PLUS Dacian Cioloş, a anunţat şi el că la sfârşitul acestei săptămâni forurile de conducere ale USR-PLUS fac o evaluare.

”Am văzut procentele la care s-a ajuns, îmi asum evident întreaga responsabilitate pentru acest obiectiv pe care nu l-am atins, acela de a avea un tur doi fără PSD, acela de a putea să avem şansa unei dezbateri despre viitor în turul doi cu preşedintele Iohannis. Electoratul din România a decis că turul doi trebuie să fie despre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, respectăm această decizie, e fără îndoială o parte din vină şi mi-o asum că nu am reuşit să ajungem cu acest mesaje de modernizare, de necesitate, de urgenţă pentru România şi să convingem mai multă lume”, a declarat Barna.

El a anunţat că va avea loc o analiză foarte elaborată în cadrul partidului, chiar în această seară fiind convocat Comitetul politic, practic liderii din filialele judeţene. la o primă discuţie de fapt pentru a analiza perioada următoare şi ceea ce urmează să se întâmple.
”A fost cea mai grea campanie electorală pentru noi şi suntem în continuare pe un drum în care credem foarte mult pentru că peste un milion şi jumătate de oameni cred că România trebuie să se modernizeze”, a spus Dan Barna.

”Din păcate, bucata aceasta de Românie pe care m-am bazat şi în care am crezut este se pare mai mică decât am anticipat, e fără îndoială vina noastră şi de fapt concluzia de fond este că mai este foarte mult de muncă în această ţară pentru a reuşi să o transformăm în locul acela în care românii să-şi găsească fericirea şi bucuria. Este o muncă pe care ne-am asumat-o, ştiam că nu va fi uşor, am crezut că suntem mai sus decât ne-au dovedit electoratul. continuăm împreună continuăm cu acest mesaj pe care l-am avut din momentul în care USR a intrat în Parlament şi din momentul în care alianţa s-a constituit pentru cei patru paşi care să aducă în România o guvernare care să poată să facă reformele. Sunt pe un drum în care am avut un pas mai slab, sunt optimist în continuare, vom continua să fim ceea ce cetăţenii ne cer, aceea alternativă care aduce un suflu proaspăt şi încredere şi energie în politica din România”, a declarat prezidenţiabilul USR.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *