DEVA: Bătrân înșelat de „meseriași”

La data de 13.12.2017, în jurul orei 12:35, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 72 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 11:55, a fost indus în eroare de doi bărbaţi necunoscuţi, care, sub pretextul mincinos că sunt angajați ai unei firme de deratizare, au pătruns în locuință cu acordul său, iar după anumite „lucrări de deratizare a locuinței” și „verificări la rețeaua de apă”, i-au solicitat 128 lei.

După ce le-a remis suma solicitată, bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor, care au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări în vederea identificării celor doi bărbaţi.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă sfătuiesc ca, înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna cartea de identitate și legitimația de serviciu.

Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.

Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, ar trebui  să vă dea certitudinea că puteţi fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.