Bătrânii nimănui “adoptați” de autoritățile locale cu ajutorul fondurilor europene

Orașul Geoagiu ar putea avea un centru de zi și o unitate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Sute de bătrâni din localitate nu au pe nimeni care să aibă grijă de ei. Au ajuns la o vârstă înaintată, iar bătrânețea le este una chinuită. Pentru ei, edilii caută o societate care să realizeze serviciile de proiectare tehnică — elaborare documentatii tehnico – economice, verificare tehnică a proiectării și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiție ”Inființarea centrului de zi și a unității de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice din orașul Geoagiu”.

749.864 de lei este valoarea contractului.

“Înființarea acestui centru și a unității de îngrijire la domiciliu vine în sprijinul persoanelor vârstnice cu domiciliul legal în orașul Geoagiu care se află într-una dintre următoarele situații: nu au familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane, nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată, se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale din cauza bolii sau stării fizice, nu sunt încadrate în gradul de handicap cu asistent personal”, arată edilii din orașul Geoagiu.

În prezent, pe raza localității Geoagiu există un număr de 1067 persoane vârstnice din care 266 au dificultăți în asigurarea activităților curente, aceștia reprezentând grupul țintă pentru servicii de îngrijire la domiciliu. Pentru realizarea proiectului autoritățile locale au contractat fonduri europene. A fost identificată și clădirea care urmează a fi transformată în astfel de centru.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.