Biroul Electoral Central a decis în ce condiții se pot acredita delegați în secţiile de votare

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marţi, că la toate operaţiunile din secţiile de votare pot participa delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare. Acreditarea acestor delegaţi se face în baza unei cereri a preşedintelui filialei judeţene a fiecărei formaţiuni.

„La toate operaţiunile efectuate de birourile electorale ale secţiilor de votare pot asista delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare”, a decis, marţi, BEC.

Acreditarea delegaţilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunală orăşenească, municipală sau de sector, la cererea scrisă a conducerilor organizaţiilor judeţeme ale formaiunilor.

Cererile se fac cu cel puţin 2 zile înaintea alegerilor.

„Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare un singur reprezentant. (…) Documentul de acreditare permite titularului să asiste la operaţiunile electorale din ziua votării, începănd cu ora 6.00, şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de cptre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării n secţia respectivă”, se mai arată în decizia BEC.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *