Biroul Politic Naţional al PNL, convocat sâmbătă pentru a valida candidaţii la alegerile locale

Biroul Politic Naţional al PNL a fos convocat sâmbătă pentru a valida candidaţii la alegerile locale, a anunţat luni, după şedinţa conducerii liberale, preşedintele partidului, premierul Ludovic Orban, care a precizat că este vorba despre validarea candidaturilor pentru Consiliile Judeţene şi pentru municipiile reşedinţă de judeţ.

”Am decis să convocăm Biroul Politic Naţional sâmbătă dimineaţă, pentru a definitiva toate candidaturile. Până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaturile la toate primăriile din judeţ. BPN validează candidaturile pentru Consiliile Judeţene şi pentru primariile municipiilor reşedinţă de judeţ”, a afirmat Orban.

El a explicat că BPN va valida inclusiv candidaturile pentru cele şase judeţe unde încă mai sunt în desfăşurare discuţii, precum şi pentru sectoarele Capitalei.

Conform lui Ludovic Orban, pe durata campaniei electorale, candidaţii şi voluntarii vor avea un kit destinat prevenirii răspândirii noului coronavirus.

”Am stabilit un mecanism prin care proiectele de dezvoltare ale judeţului, respectiv municipiului reşedinţă de judeţ cu care se vor prezenta candidaţii noştri să fie corelate cu programul de relansare economică şi cu toate programele guvernamentale care vizează fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi fiecare judeţ în parte, astfel încât să existe o coordonare între programul de dezvoltare al candidaţilor noştri şi programele guvernamentale care urmează să fie destinate fiecărui judeţ, respectiv fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ”, a subliniat liderul PNL.

”De asemenea, am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului, adică obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de trei, patru persoane, de a avea dezinfectant la ei”, a menţionat el.

Alegerile locale sunt programate în 27 septembrie, iar din 20 iulie a început strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturilor.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.