Blocaj la secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani

Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani se confruntă cu un blocaj. Gravidele care ajung la cea mai mare unitate medicală sunt trimise la alte unități spitalicești pentru a naște, asta pentru că aici, nu mai există medic specialist.

Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani a avut o întâlnire cu primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cu Adrian David, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, și cu prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, pentru a identifica soluții.

„S-au conturat câteva posibilități care pot fi puse în practică în cel mai scurt timp, astfel încât situația să poată fi deblocată, secția să își poată relua activitatea, iar urgențele în domeniu să nu mai fie redirecționate spre alte unități sanitare”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Spitalul din Petroșani nu mai profesează niciun medic neonatolog, după pensionarea doctorului care deservea secția, iar situația este îngrijorătoare, în condițiile în care unitatea medicală este cea mai mare din Valea Jiului, iar lunar aici se înregistrează 30, 40 sau chiar 50 de nașteri.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.