Blue Air reia zborurile regulate de la începutul lunii iulie

Blue Air a anunţat luni reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iulie, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european, iar până atunci compania va continua să opereze zboruri la cerere şi charter, compania precizând că pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti pe tot parcursul călătoriei, să îşi dezinfecteze mâinile şi să evite deplasările în cabină.

„Blue Air anunţă reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iulie 2020, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european. Până atunci, Blue Air va continua să opereze zboruri la cerere şi charter, în funcţie de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinaţii şi de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea. Aceste zboruri sunt parte integrantă a unui plan de adaptare la noile condiţii economice, generate de restricţiile de mobilitate impuse de pandemie”, precizează compania.

În prezent, Blue Air operează zboruri la cerere spre şi dinspre Irlanda (Dublin) şi zboruri în regim charter spre orice destinaţie, în măsura în care sunt obţinute de către clienţi toate aprobările de călătorie.

Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere în această perioadă, pasagerii îşi pot alege destinaţia folosind secţiunea dedicată din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere,  unde se vor înregistra pentru un zbor.

„Imediat ce restricţiile spre destinaţia dorită vor fi ridicate şi zborul va fi activat, vor fi anunţaţi referitor la datele posibile pentru călătorie şi pot efectua plata online”, arată compania.

„Destinaţiile acoperite, pe masură ce se ridică restricţiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franţa (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) şi Suedia (Stockholm)”, spun reprezentanţii Blue Air.

În plus, odată cu ridicarea restricţiilor în Italia şi Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre şi dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, şi Trapani) şi Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena şi Larnaca – Salonic.

Consultând secţiunea Zboruri la Cerere din website-ul Blue Air, pasagerii vor avea lista completă şi actualizată a destinaţiilor.

În ceea ce priveşte zborurile regulate, Blue Air va reîncepe activitatea cu un număr limitat de rute şi frecvenţe, urmând să reconstruiască, etapizat, în timp, reţeaua operaţională.

„Blue Air a implementat protocoale solide de siguranţă la bordul aeronavelor sale. Încă din luna februarie, când în ţară era confirmat un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2, Blue Air a fost prima şi singura companie aviatică din România ale cărei aeronave au fost supuse zilnic procesului de nebulizare, folosind substanţe care sterilizează întreg spaţiul în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare şi dezinfectare va fi menţinut pe termen nelimitat”, informează compania.

În plus, aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le sunt puse la dispoziţie măşti şi serveţele cu alcool şi gel dezinfectant.

De asemenea, Blue Air precizează că niciun membru al echipajelor nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada de stare de urgenţă, compania a operat numeroase zboruri charter şi de repatriere, inclusiv în ţările din zona roşie.

„Pentru pasageri, este obligatorie purtarea măştilor pe tot parcursul călătoriei, dezinfectarea mâinilor, precum şi evitarea deplasărilor în cabină, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mână, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm şi cu greutatea maximă de 10kg. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la măsurile de siguranţă sanitară şi se vor asigura că acestea sunt respectate”, arată compania.

În perioada suspendării complete a zborurile regulate, Blue Air a întreprins toate demersurile pentru a asigura continuitatea activităţii sale în noul context de restricţii de zbor şi cerere limitată, precum şi obţinerea resurselor financiare necesare reluării activităţii şi redresării strategice.

În data de 23 aprilie, 2020 Guvernul României a aprobat începerea procedurii pentru acordarea unui ajutor de stat sub formă de credit sau garanţie pentru acoperirea pierderilor generate de oprirea activităţii datorate pandemiei de COVID-19.

“La Blue Air, de abia aşteptăm să reluăm zborurile pe măsura ridicării restricţiilor şi obţinerii resurselor financiare necesare operării unui orar de zbor predictibil. În această perioadă dificilă am continuat să zburăm la cerere pentru a face posibile repatrierile sau deplasările către locul de muncă – zboruri organizate de către clienţii noştri şi aprobate de autorităţi – precum şi cargo pentru transportul de măşti, echipamente medicale şi alimente. Pentru a trece cu bine peste această perioadă, echipa Blue Air a demarat un plan riguros de adaptare la noile condiţii economice, inclusiv optimizarea flotei şi măsura de şomaj tehnic pentru peste 90% dintre colegi şi reducerea salariilor pentru toţi cei rămaşi în activitate. Acesta este modul nostru de a ne arăta, şi în contextul acestei crize, angajamentul faţă de profesia noastră, faţă de România şi faţă de pasageri”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi.

Cu o echipa formată din peste 1.000 de angajaţi, Blue Air operează avioane tip Boeing 737. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *