BNR a aprobat numirea unui nou Vicepreşedinte de Risc la BCR Banca pentru Locuinţe

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Arion Negrilă în funcţia de Vicepreşedinte de Risc al BCR Banca pentru Locuinţe, a anunţat miercuri Banca Comercială Română (BCR).

Arion Negrilă a ocupat funcţia de Director Executiv Senior pe linia de risc în cadrul Grupului BCR. Din această poziţie, el a administrat implementarea Programului Basel III/ IRB şi a desfăşurat activităţi de redresare, soluţionare şi de suport în elaborarea strategiei de management al riscurilor la nivelul grupului, a anunţat banca.

”Arion Negrilă are peste 20 de ani de experienţă în cadrul Grupului BCR, din care 13 în funcţii de management, timp în care si-a consolidat traseul carierei în managementul strategic al riscurilor, analiza de portofolii şi raportarea riscurilor, definirea de ratinguri şi parametri de risc, regulamente de creditare, administrarea de capital şi guvernanţă normative”, se arată în comunicat.

Negrilă un doctorat în administrarea riscurilor bancare la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti şi este lector la Institutul Bancar Roman (IBR), unde predă despre managementul riscurilor, reglementări de risc ale BNR şi europene, procese interne de evaluare a adecvării capitalului (ICAAP).

BCR, cea mai mare bancă din România după valoarea activelor, deţinută de grupul bancar austriac Erste Group, a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 305 milioane de lei (67 milioane euro), în scădere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *