BNR cedează Guvernului arenele de tenis, primind în schimb terenuri pe care se află imobile aflate în proprietatea sa

Preşedintele Comisiei Economică, Industrii şi Servicii din Senat, Daniel Zamfir, afirmă că a ajuns la un acord cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, în urma căruia va iniţia un proiect de lege prin care Banca Naţională a României va ceda Guvernului arenele de tenis din Parcul Sportiv Progresul, primind la schimb unele terenuri pe care există imobile aparţinând BNR.

“Uite că se poate şi fără bani! În urma audierilor de azi de la Comisia Economică a reprezentanţilor BNR, în frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, am stabilit să iniţiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafeţe de teren care să permită BNR să cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind în schimb suprafeţele de teren pe care în acest moment există oricum nişte imobile aparţinând BNR. Pe scurt, Guvernul nu dă niciun leu! Şi uite aşa, dl Tudose, Mihai Tudose nu mai trebuie să arunce cu banii pe care oricum nu-i are! N-am cum să nu remarc apetitul extraordinar pe care îl au unii, când se văd în fruntea bucatelor, să risipeasca avuţia ţării! Nu cu mult timp în urmă, Ponta vroia să-l cadoriseacă pe Băsescu cu o vilă la Snagov şi vreo trei hectare de pădure”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, afirmase în cadrul Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din Senat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, solicitase 35 de milioane de euro pentru ca Arenele BNR să fie cedate Guvernului.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a mutat la Budapesta turneul de tenis care îi aparţine după ce Arenele BNR nu au mai primit avizul ISU de a putea organiza competiţii sportive, din cauza degradării complexului. Ţiriac a afirmat că maghiarii sunt interesaţi de achiziţionarea turneului.

Banca Naţională a României, proprietarul Complexului Progresul, nu poate investi în consolidare deoarece nu are ca obiect de activitate organizarea de competiţii sportive.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *